Тихе полювання

27.07.2020
Ameda

Тихе полювання — цікава та приємна активність для літнього відпочинку!

А от вже використовувати впольоване не всі лікарі радять. Гриби — хоча й дуже смачний делікатес, проте як енергетично, так і поживно не дуже виправданий. Якщо ви все ж хочете скуштувати зібране, то декілька разів переконайтеся, що гриби їстівні. Та, звичайно, не забувайте про правила надання першої допомоги при отруєнні.
Не секрет, що самі по собі гриби є важкою їжею. Тому надмірне їх вживання може призвести до різних порушень травлення, особливо у тих, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Отруєння грибами проявляється досить швидко (через 2 години), супроводжується болями в шлунку, нудотою, блювотою, іноді проносом, підвищеною температурою тіла до 38°C.

Як же діяти під час отруєння?
1️⃣ Насамперед потрібно викликати швидку допомогу.
2️⃣ До прибуття медиків випийте 4-5 склянок води кімнатної температури. Потім викликайте блювоту — таке промивання шлунку повторіть кілька разів.
3️⃣ Після кожного промивання шлунку необхідно приймати проносне.
4️⃣ Зробіть очисну клізму.
5️⃣ Прийміть сорбент (наприклад, 10 таблеток активованого вугілля).
6️⃣ Решту грибів варто зберегти, аби визначити причини отруєння та методи лікування.
7️⃣ Після зняття гострих симптомів отруєння бажано звернутися до сімейного лікаря, педіатра або гастроентеролога, які проведуть необхідне обстеження та розкажуть, як захиститися від наслідків нездужання.

Будьте здорові та безпечного відпочинку!

27.07.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.