Вітамінний сезон: 7 переваг вживати овочі та фрукти

19.10.2020
Ameda

Ще один секрет, щоб побороти осінню хандру — вживати більше овочів і фруктів.
Кажуть, що в них багато вітамінів, і вони дуже корисні. Але в чому полягає їхня користь? Чому вони так необхідні нашому організму?

Гарний настрій
Саме це нам дарують овочі і фрукти. Адже в них багато фолієвої кислоти та селену, які допомагають виробляти ендорфін — гормон щастя. Якщо виникла проблема, потрібно з’їсти яблуко або банан, це не тільки дасть енергію, а й підвищить настрій.

Бадьорість
В овочах і фруктах багато води, тому вони одночасно вгамовують і голод, і спрагу. До того ж вони засвоюються дуже швидко. Тому це оптимальний варіант для швидкого заряду бадьорості. Тому дієтологи рекомендують їсти на сніданок фрукти.

Джерело вітамінів
Саме в овочах і фруктах містяться вітаміни, які необхідні для нормальної роботи організму. Ніякі хімічні препарати не в змозі їх замінити, адже вони не можуть повністю засвоїтися. А ось вітаміни з фруктів і овочів засвоюються на 100%.

Схуднення
В овочах і фруктах багато клітковини. У ній немає калорій, але вона дарує відчуття ситості. Тому фрукти й овочі можна їсти у великих кількостях, не переживаючи про зайві кілограми. Ба більше, клітковина володіє ще однією корисною властивістю — виводить з організму канцерогени та інші шкідливі речовини.

Ні — холестерину!
У фруктах і овочах зовсім немає холестерину, який закорковує судини людини. Але в них є пектини, які допомагають виводити з організму шкідливі холестерини. Тим, хто регулярно вживає фрукти й овочі, надлишок холестерину не страшний.

Інтелект
Вживання фруктів і овочів допомагає людині зберегти хорошу пам’ять і ясний розум. Про це свідчать результати недавніх досліджень. Доведено, що для того, щоб краще вирішувати математичні задачки та краще запам’ятовувати інформацію, потрібно вживати по 6–8 фруктів у день.

Імунітет
Вітаміни та мікроелементи, що містяться в овочах і фруктах, підвищують імунітет та опірність організму хворобам. Доведено, що, чим більше на вашому столі буде овочів і фруктів, тим менший ризик захворіти на діабет, рак та інші хвороб.

Овочі та фрукти — це не лише дуже смачно, а й корисно!
Піклуємося, як про рідних.

19.10.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.