Всесвітній день боротьби з інсультом

28.10.2020
Ameda

Вас пронизав різкий головний біль або раптово оніміла якась частина тіла? Це можуть бути ознаки інсульту — небезпечного захворювання, що загрожує різними ускладненнями аж до повного паралічу потерпілого. Ось чому вкрай важливо якомога раніше почати лікування. Вчасна медична допомога, а також реабілітація після інсульту є запорукою успішного одужання та відновлення всіх життєво важливих функцій.

Інсульт вражає тоді, коли припиняється або послаблюється кровопостачання частини мозку. Через це мозок недоотримує необхідну кількість кисню та інших поживних речовин. І все через кілька хвилин клітини пошкодженої ділянки мозку починають відмирати (зона некрозу), а навколо них збільшується число нейронів, які зазнали гіпоксії (зона ішемії). За розмірами ця зона пошкоджених нейронів у 2–3 рази більше зони некрозу, і в перші 3–6 годин відбувається її збільшення.

Однак не варто забувати, що інсульт можна лікувати та навіть попередити. Головне для попередження інсульту — намагатися зменшити головні чинники ризику інсульту. Так само як куріння, високий артеріальний тиск і рівень холестерину.

Основні симптоми інсульту:
!порушення координації рухів або ходьби;
!порушення чутливості (оніміння) однієї або двох кінцівок;
!параліч одного боку тіла;
!порушення мови та розуміння слів;
!порушення зору (двоїння предметів, випадання полів зору, миготіння «мушок» в очах);
!раптовий сильний головний біль, який іноді супроводжується запамороченням, нудотою, блювотою або порушенням свідомості;
!слабкість або відсутність активних, самостійних рухів (параліч), в одній, двох, трьох або чотирьох кінцівках;
!потрібно запам'ятати час, коли з'явилися перераховані вище симптоми, оскільки від цього багато в чому залежить вибір тактики лікування.

Щоб підвищити шанси на успішну профілактику, діагностику, лікування інсульту, а також реабілітацію після перенесеного захворювання — звертайтеся в Сімейну клініку Ameda: наші кращі лікарі неврологи зможуть призначити правильне лікування передінсультному станів і відповідну реабілітаційну програму

За деталями звертайтеся до наших операторів:
044 321 01 00, 044 237 13 11 або 093 170 79 38

28.10.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.