Які симптоми від використання ґаджетів можуть насторожити?

26.10.2020
Ameda

Очі є дуже вразливим і чутливим органом людини, який виконує напрочуд важливу функцію — допомагає бачити навколишній світ.

Важливо розуміти, що діти, навіть досить дорослі, не розповідають, що вони погано бачать, а малюки й поготів.

Смартфони, планшети і комп’ютери тримають наші очі в постійній напрузі, а це сприяє появі комп’ютерного зорового синдрому, який проявляється в загальному погіршенні зору, сухості і почервоніння очей. Щоб захистити очі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви і вправи.

Які симптоми від використання ґаджетів можуть насторожити? — розповість наш офтальмолог Казан Анастасія Миколаївна

Пам’ятайте, при яких симптомах потрібно обов’язково звернутися до лікаря
Якщо дитина примружується і підносить екран ґаджета/книгу/зошит близько до обличчя. Це є першим ліхтариком, що зір дитини — знижений.

Коли ваші діти відчувають головні болі та запаморочення. Зазвичай батьки звертаються до педіатрів чи неврологів, але не потрібно забувати про консультацію офтальмолога.

Сутулість і ходьба з опущеною головою — це не лише турбота про гарну поставу, але й про гострий зір. Звертайте на це особливу увагу.

Дуже важливо простежити за поведінкою дитини після сну: якщо спросоння одне око дитини розплющується не повністю, або повільно моргає перед тим, як щось зробити, то тут варто йти до спеціаліста.

Почервоніння в очах — важливий симптом, який не потрібно ігнорувати.

Якщо очі вашої дитини сльозяться, є часті виділення, поколювання, а тим паче біль, то потрібно якнайшвидше звернутися до лікаря.

Планова та вчасна консультація допоможе вберегти зір вашої дитини.

26.10.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.