Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

06.08.2020
Ameda

Щорічна серія акцій, що покликана інформувати про роль лікарів в боротьбі за мир і в запобіганні війни в цілому.

День відзначається в річницю страшної трагедії — дня бомбардування японського міста Хіросіма (Hiroshima) 75 років тому, що є символічним нагадуванням про людську трагедію та важливості попередженні її.

Натхненником ініціативи став незалежний гуманітарний рух громадський рух «Лікарі світу», мета якого — надати нужденним людям доступ до охорони здоров’я. Завдяки 400 програмам у 80 країнах, в яких беруть участь понад 3000 добровольців, надається медична допомога, проходить робота над усуненням основних бар’єрів лікарського забезпечення.

У цей день світова спільнота лікарів солідарно закликає політиків покласти край війнам, припинити вбивства та кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя.

Цей рух виник у 1980 році у Франції в результаті від’єднання від іншої міжнародної організації «Лікарі без кордонів». З того часу великі підрозділи «Лікарів світу» з’явилися в дванадцяти країнах, зокрема в США, Англії, Нідерландах.

Організація «Лікарі світу» відзначає цей день своєю повсякденною роботою та хвилиною мовчання по загиблим лікарям та невинним жертвам у всьому світі.

06.08.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.