Вітаміни групи B

29.10.2020
Ameda

Харчові добавки, які пропонує ринок, переважно містять одночасно всі 8 вітамінів, що належать до групи B. Ці речовини є водорозчинними, а отже не затримуються в організмі та потребують щоденного поповнення.

Чому вони так потрібні?
У зв’язку з тим, що вітаміни цієї групи містяться в більшості продуктів, що вживаються людиною кожен день, ризик виникнення дефіциту цих речовин мінімальний. Однак при деяких умовах, людський організм може потребувати більшої кількості вітамінів цієї групи, наприклад вагітні, вегетаріанці, люди з деякими хворобами, похилі тощо.
Нерідко фахівці рекомендують вживання вітамінів групи B для зниження стресу, усунення втоми, а також поліпшення настрою. Так, згідно з результатами досліджень, проведених протягом 33-х днів, в яких брало участь 215 осіб, вживання комплексних добавок, що містять вітаміни групи B, дозволяє не тільки підвищити настрій і знизити рівень стресу, але також поліпшити когнітивні функції.

Як їх вживати?
Вітаміни групи В взаємодіють, і тому подекуди важливо пити не комплекси вітамінів, а саме те, чого бракує, і обрати правильну форму: ін’єкція чи таблетка, яку слід приймати згідно з інструкцією. Так, наприклад, вітамін В12, а саме іон кобальту в цьому вітаміні, псує інші вітаміни групи В. А вітамін С зменшує біодоступність В12, хоча покращує доступність тіаміну — вітаміну В1.

Саме тому до вживання будь-яких препаратів проконсультуйтеся з нашими сімейними лікарями

Піклуємося, як про рідних!

29.10.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.