Здорова мікрофлора — це наше все: здоров’я, прекрасне травлення, сильний імунітет, відмінний настрій і навіть привабливість.
Дуже важливо у період загострення вірусних захворювань, щоб мікрофлора «працювала на нас» не тільки під час активного прийому пробіотиків, але і без прийому.
Наш лікар гастроентеролог — Агазаде Фідан Нусратівна зібрала рекомендації для здорової мікрофлори, яких зовсім не складно дотримуватися.
Впроваджуйте їх комплексно, зробивши їх способом життя.
- Навчіться правильно годувати мікробіоту. Більше свіжої рослинної клітковини в раціоні: зелень, овочі, бобові, злакові, фрукти, висівки. Рекомендуємо щоб ваше меню налічувало 80% рослинної їжі, 20% — РЕШТИ.
- Пийте чисту воду.
- Пийте до їжі, за 15–30 хвилин. Не під час. Не відразу після. А ДО ЇЖІ. Ця вода допомагає в синтезі та формуванні травних кислот у шлунку, травних ферментів печінки, тобто жовчі, панкреатичного соку тощо. А також якісна вода елементарно потрібна бактеріям.
- Не достатньо просто включити в раціон рослинну їжу, її важливо довго жувати. 30-60 секунд — на шматочок страви.
- Сиру їжу поєднуйте з термічно обробленою. А термічну бланшируйте, готуйте на пару, варіть, тушкуйте, запікайте.
- Включіть в раціон правильно квашені продукти: капусту та інші овочі. Без цукру, без оцту, без солі (або не у великій кількості).
- Змішуйте продукти по мінімуму. В ідеалі — до 3 компонентів за прийом їжі.
- Перерва між прийомами їжі має становити 3–4 години.
- І найважливіше — психологічний стан: геть стреси, живіть бактерії своїм хорошим настроєм.
На жаль, просте застосування пробіотиків і зміна харчування, особливо різка, не допоможе впоратися з дисбактеріозом.
Необхідно виводити накопичені в організмі шлаки, токсини, паразитів, тобто формувати умови для здорової мікрофлори.
Простіше кажучи, для цих маленьких, але дуже важливих капризів, потрібно створити затишок і відмінну атмосферу.
Записуйтеся на консультацію до наших гастроентерологів за телефонами:
044 321 01 00, 044 237 13 11 або 093 170 79 38