Корисні поради для здоров’я

27.06.2018
Ameda

Корисні поради для здоров’я

Приймайте холодний душ. Холодний душ раз в день покращує кровообіг, прискорює обмін речовин, підвищує імунітет і допомагає відновитися після інтенсивних фізичних вправ.

Спробуйте розвантажувальні дні. Короткострокове голодування позбавляє організм від токсинів, допомагає схуднути і навіть уповільнює старіння.

Їжте, не відволікаючись. Ми перекушуємо, переглядаючи соцмережі, або їмо за переглядом улюбленого серіалу. При усвідомленому харчуванні ми, навпаки, приділяємо всю свою увагу прийому їжі: розуміємо, коли голодні, і коли наїлися.

Дихайте животом. Ми звикли до поверхневого дихання, у той же час більш глибоке діафрагмальне дихання протягом 5-10 хвилин в день може допомогти знизити кров’яний тиск, уповільнити процес старіння, поліпшити концентрацію і якість сну.

Міняйте положення тіла. Наше тіло запрограмоване рухатися, і тому починає подавати сигнали, якщо декілька годин знаходиться у нерухомому стані. Міняйте положення тіла кожні 20 хвилин.

Застосовуйте правило «без технологій». На кілька годин в день візьміть собі за правило відкласти всі електронні пристрої – почитайте книгу, вийдіть попити чашку кави, прогуляйтеся. Ви будете здивовані, наскільки розслабленими і вільними ви себе відчуєте.

Пийте каву. Останні дослідження свідчать на користь кави, але мова йде про чорну каву без цукру, молока і вершків. Кава знижує ризик виникнення раку, покращує концентрацію і захищає від хвороби Альцгеймера, але варто обмежити споживання кави до 2-3 чашок в день.

Постійно вчиться чомусь новому. Зв’язки між нервовими клітинами в нашому мозку здатні розмножуватись і ставати сильнішими, але тільки якщо ви постійно підживлюєте їх новою інформацією.

Прогулюйтеся. Це не тільки перешкоджає шкідливим наслідкам тривалого сидіння, але і покращує кровообіг до мозку, що сприяє творчому мисленню.

Припиняйте їсти до того, як будете ситими. Найчастіше люди переїдають до дискомфорту, адже шлунок людини здатний розтягуватися. Однак переїдання веде до зайвої ваги і проблем з травленням.

Пийте воду з лимоном. Щоденне споживання води з соком половини лимона – це кращий спосіб прокинутися. Лимони багаті вітамінами, живильними речовинами і антиоксидантами, які підвищують рівень енергії, зменшують запалення, покращують імунну систему, очищають шкіру і допомагають травленню.

27.06.2018

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.