Готуємося до школи: вакцинація

08.07.2020
Ameda

Підготовка до школи чи садочку — це не лише купівля канцелярії чи нового одягу, а й ретельне медичне обстеження та дотримання календаря щеплень

Влітку, коли відсоток ризику зменшується, а наш організм стає стійкішим до захворювань — час попіклуватися про здоров’я своїх дітей. Ба більше, довідка від лікаря, що дитина має усі щеплення — важлива складова зарахування школяра до навчального закладу.

Для вас пропонуємо важливі тези, аби бути озброєними та готовими до нового навчального року.

  • Невакциновані діти не зможуть відвідувати державні дитячі садки та школи з іншими учнями.
  • Утриматися від вакцинації ви можете за умови, якщо ви чи ваша дитина має протипоказання чи несприйняття тієї чи іншої вакцини.
  • Відповідно до календаря щеплень діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та ХІБ-інфекції.
  • Перед школою, у 6 років, дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.
  • Кожні десять років дорослі мають повторно вакцинуватися проти дифтерії та правця.

Вакцинуючи дитину, ви не лише оберігаєте її від небезпечних інфекційних захворювань, а й формуєте колективний імунітет і цим самим дбаєте про здоров’я рідних та близьких.

Якщо ви пропустили якесь щеплення, або навіть не маєте відповідної картки, то наші лікарі радо вам допоможуть й організують індивідуальний графік. Важливо — не зволікати і вже звертатися до наших педіатрів.

08.07.2020

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.