Науковці назвали кращий тип харчування для уповільнення старіння

07.08.2018
Ameda

Науковці назвали кращий тип харчування для уповільнення старіння

Американські дієтологи констатували, що кетогенна дієта є кращим способом швидко скинути зайву вагу і «заморозити» процеси старіння в організмі.

Кетодієта заснована на використанні різних джерел жирів, обмеження вуглеводів і помірному споживанні білка. За словами фахівців, при такому харчуванні організм одержує енергію за рахунок переробки жирових ресурсів, що призводить до зниження вмісту жиру в організмі в цілому.
У свій час кетогенна дієта була розроблена з метою сповільнення епілептичних нападів у дітей, – і дійсно, довела свою ефективність. Потім її стали масово використовувати спортсмени.

«Таке меню зміцнює кістки і підтримує мозок у активному стані, зменшуючи ймовірність серйозних захворювань, таких як деменція», – заявляють дослідники.

В повсякденний раціон в рамках кетогенної дієти входять куряче м’ясо, бульйони, овочі, гриби, сметана і сир, яйця (з жовтком), авокадо. Також потрібно пити достатньо води.

Споживання вуглеводів має бути обмежене до 35-50 грамів на добу, а білок потрібно вживати, виходячи з розрахунку: до 1,5 грамів на кілограм ваги.

07.08.2018

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.