“Розумні” пристрої, що полегшують наше життя

06.07.2018
Ameda

Дані останніх наукових досліджень свідчать, що середня тривалість життя людини щороку збільшується. Багато в чому це відбувається завдяки розвитку технологій, адже число пристроїв і додатків, які дозволяють сучасній людині контролювати своє здоров’я, стає дедалі більше.

Харчування
Щоб контролювати свій раціон і харчову цінність їжі, достатньо придбати «розумні» ваги. Розташувавши свої продукти на такому пристрої, можна отримати повну інформацію про вміст калорій, вуглеводів, жирів, білків, цукру та інших компонентів. Всі ці дані синхронізуються з додатком на мобільному пристрої, що допомагає щодня стежити за харчуванням і коригувати раціон.

Спорт
Фітнес-трекери, пульсометри, крокоміри – вже добре знайомі нам пристрої. Інша справа – «розумний» одяг, що поступово входить в наше життя. Виробники поєднують технології і предмети гардероба для занять спортом. Вже з’являються футболки, здатні стежити за серцевим ритмом.

Діагностика
Крім можливості отримувати консультацію лікаря через мобільні додатки, сьогодні можна самостійно контролювати показники здоров’я. Спеціальні міні-лабораторії дозволяють в домашніх умовах відстежувати рівень цукру і холестерину в крові, визначати відсоток води в організмі, тиск та частоту серцебиття. Такі пристрої аналізують показники здоров’я і повідомляють користувачеві про необхідність звернутися до лікаря.

Тож впроваджуючи технології в свої повсякденні справи і здорові звички, ми здатні контролювати своє здоров’я і впливати на якість і тривалість нашого життя.

06.07.2018

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.