Вчені-біологи спростували поширений міф про детокс дієту

16.08.2018
Ameda

Вчені-біологи спростували поширений міф про детокс дієту

Поширений міф про детокс дієти полягає в тому, що наше тіло в процесі життєдіяльності нібито утворює токсини і шлаки, від яких потрібно постійно позбавлятися.
Насправді, наш організм самостійно вміє робити детокс завдяки печінці і виводити все непотрібне з кишечника, легенів та нирок, розповідає біолог. За детокс відповідають спеціальні ферменти, і допомагають їм у цьому вітаміни і амінокислота глутатіон.

В результаті, токсичні речовини стають розчинними у воді і виходять з організму. А слабкість, нездорові прояви на шкірі або в диханні можуть бути викликані, наприклад, нестачею вітамінів, гормональним дисбалансом, але не токсинами.

Тиждень детокс-дієти дійсно допоможе схуднути, але тільки за рахунок голоду, втрати води і промивання кишечника. Втім, в боротьбі зі шлаками є і деякий підтверджений наукою сенс. Овочі, спеції і чаї забезпечують наш організм речовинами, необхідними для детоксикації.

Але як все-ж таки допомогти організму очиститися? Все дуже просто: уникайте інтоксикації шкідливою їжею, вживайте більше свіжих овочів і фруктів, не паліть, відмовтеся від алкоголю і займайтеся спортом.

16.08.2018

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.